Events

Gina Patrichi: o Stea în Galeria Teatrului Bulandra

Gina PatrichiUpdate:

Ca urmare a deciziei Primăriei Capitalei de a suspenda activitatea teatrelor, vernisajul expoziției de fotografie "Gina Patrichi, o Stea în Galeria Teatrului Bulandra" programat luni, 9 martie, ora 19.00, se amână.

Vom reveni cu detalii.

La Teatrul Bulandra, ziua de 8 martie va fi cu totul specială pentru că Gina Patrichi, actriţa a cărei amintire este încă vie în mintea şi sufletul celor care au avut şansa de a o cunoaște și de a o vedea jucând, ar fi împlinit 84 de ani.

În semn de respect şi pentru aducere aminte, Teatrul Bulandra vă invită luni 9 martie, ora 19.00, Sala Liviu Ciulei, la expoziţia Gina Patrichi – o Stea în Galeria Teatrului Bulandra.

Cu acest prilej, Virgil Ogășanu, Marcel Iureș, Manuela Ciucur, Emilia Dobrin și Doina Levintza, își vor aminti de doamna scenei românești – Gina Patrichi.

Fotografiile din cadrul expoziției au fost obținute prin bunăvoința Festivalului Național de Teatru și a fiicei actriței, Oana Anagnoste.

Intrarea este liberă.

Bulandra Gallery Portrait

Luni, 9 decembrie 2019, la Teatrul Bulandra a avut loc, in foaierul Sălii Liviu Ciulei, VERNISAJUL expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa teatrului, realizate de către fotograful Andrei Runcanu. 
În pragul sărbătorilor de iarnă, Teatrul „L.S. Bulandra” își invită spectatorii să-i descopere echipa artistică şi în cadrul unei expoziții de fotografie menite să creeze o punte de legătură între public și artiștii pe care îi admiră pe scenele sale seară de seară. 
Expoziția cuprinde 37 de portrete ale unora dintre cei mai îndrăgiți actori români.
„Pentru că în spatele fiecărui personaj se află un OM, expoziţia este gândită şi ca un omagiu adus minunaţilor actori ai unuia dintre cele mai vechi şi mai prestigioase teatre din țară. Actorii dau din viaţa lor viaţă atâtor personaje, încât e bine ca publicul să le ştie şi adevăratul chip!” îşi motivează demersul managerul Teatrului Bulandra, actriţa Catinca Maria Nistor, care anunţă şi dezvelirea, cu această ocazie, a bustului regretatului regizor Alexandru (Ducu) Darie.
Andrei Runcanu este actor și fotograf. „Bulandra Portrait Gallery” este cea de-a treia expoziție a sa. El publică în reviste de fotografie și de modă din România, Franța, Anglia, Spania și Statele Unite. Este inițiatorul și editorul șef al publicației „Story of Magazine”. 
Teatrul Bulandra are o tradiție de 72 de ani de activitate, fiind membru fondator al Uniunii Teatrelor din Europa (UTE), cel mai important for teatral continental.

Necrolog Alexandru Darie

Cu profund regret, Teatrul Bulandra anunţă dispariţia prematură a directorului său, regizorul Alexandru Darie.

Suntem cu toţii alături de familia îndurerată.

Odihneşte-te în pace, Ducu!

Read more...

Comunicat de presă 13 iunie 2019

PRIMĂRIA CAPITALEI PRIN ARCUB ANUNȚĂ A VI-A EDIȚIE A

FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL AL ȘCOLILOR DE TEATRU,

susținut de Andrei Șerban, Marius Manole și Șerban Pavlu


Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru, Teatrul Bulandra și Teatrul Metropolis, U.N.A.T.C., cu sprijinul ICR, organizează între 1 şi 7 iulie la Festivalul Internaţional al Școlilor de Teatru (FIST), un eveniment ajuns la cea de-a VI-a ediție și care este recomandat de nume mari ale scenei românești: regizorul Andrei Șerban și actorii Marius Manole și Șerban Pavlu.

Intrarea va fi liberă și anul acesta, la cea mai bogată ediție a festivalului, la care managerul și selecționerul Catinca Maria Nistor a invitat să participe 11 renumite facultăți de teatru și artă dramatică, șase din țară și cinci din străinătate.

Read more...

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” 2019

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, prin UNITER, pentru a 18-a oară, oferă sprijin financiar artiştilor cu probleme grave de sănătate şi existenţă.

Pot fi beneficiari ai campaniei artiști, indiferent de vârstă, din toată țara, care trec printr-o perioadă dificilă a vieții lor, cu probleme medicale și o sănătate precară.

Sunt multe feluri de a fi activ și de a face ceva concret pentru această cauză.

Și nu este vorba doar despre solidaritatea de breaslă! Este vorba, în primul rând, despre solidaritatea umană!

Read more...

Ne știm de 100 de ani

Teatrul Bulandra va găzdui marţi, 4 şi miercuri, 5 decembrie a.c.

Spectacolul Ne ştim de 100 de ani în regia lui Ştefan Iordănescu pe un text de Vlad Tăuşance. Spectacolul, având în distribuţie actori ai teatrelor partenere, reprezentative pentru cele patru regiuni ale ţării, interpretează explicit şi metaforic tema Centenarului, spectatorii fiind invitaţi să descopere ce îi uneşte şi ce îi desparte pe români după 100 de ani.

Ne știm de 100 de ani unește patru teatre din patru regiuni istorice

Spectacolul de teatru Ne știm de 100 de ani pune în joc, în regia lui Ștefan Iordănescu, mai multe definiții posibile ale României și românilor, pornind de la un text de Vlad Tăușance. După premiera și spectacolul din 6 și 7 octombrie, de la Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, spectatorii din Arad, Reșița, Piatra Neamț, Timișoara și București sunt invitați să descopere ce ne unește și ce ne desparte în România centenară.

Spectacolul interpretează tema Centenarului pe mai multe paliere, explicit și metaforic, fără a se feri de umorul critic sau abordări teatrale inovatoare. Distribuția de opt actori susține o desfășurare amplă de personaje și tipologii, actuale și tradiționale, de la provincie la diaspora sau Piața Victoriei. „Vedem Unirea ca pe un proces organic și continuu, un exercițiu de o sută de ani de negociere a așteptărilor, a deziluziilor și victoriilor noastre. Tocmai această diversitate de tonuri și teme a fost provocarea pe care am propus-o echipei care a inclus compoziție muzicală, coregrafie, light și video design, precum și o scenografie complexă” a explicat Ștefan Iordănescu, regizorul și inițiatorul proiectului.

Read more...

In memoriam Lucian Pintilie

Regizorul Lucian Pintilie, unul dintre creatorii care au influenţat definitoriu istoria Teatrului Bulandra, figură emblematică a teatrului şi cinematografiei româneşti de peste 50 de ani, s-a stins din viaţă la vârsta de 84 ani.


Un om e liber când hotăreşte să fie liber declara într-un interviu Lucian Pintilie, cuvinte care par să ilustreze perfect traiectoria carierei sale într-o epocă caracterizată prin obscuritate şi tiranie.

Read more...

Spectacolele Teatrului Bulandra se adreseaza persoanelor cu varsta de peste 14 ani