Sala Toma Caragiu

TREAPTA A NOUA

marmura
TREAPTA A NOUA

de Tom Ziegler

traducerea și adaptarea scenică:

Anca Maria Colțeanu

CORIOLANUS

CORIOLANUS

Un spectacol de Alexandru Darie

 

Premiera 25 octombrie 2018

 

 

 

DSC_0036
DSC_0041
DSC_7551
DSC_7615
DSC_7776
DSC_7784
IMG_2018
IMG_20181008_135301
IMG_20181008_135752
IMG_3294
01/10 
start stop bwd fwd


 

„Coriolanus” este o megaproducţie îndelung aşteptată care redeschide apetitul pentru magia, consistenţa şi impactul teatrului ca „oglindă a vieţii”; un spectacol care revitaliează peisajul nostru teatral conferindu-i un plus de fermitate, personalitate, măreţie şi catarsis. Lasaţi-vă telefoanele la garderobă! Tot ce e esenţial, tot ce e obligatoriu să se întâmple în următoarele patru ore, se va petrece pe scenă. Şi garantez că va lăsa urme. (Răzvana Niţă)

Darie, Neculai si Deliu au adus Hollywood-ul intr-o sufragerie! Si asta e prima dovada de genialitate a unui spectacol cum n-a mai fost altul, vreodata, prin locurile acestea. (Mihai Brezeanu)
 

Spectacolul lui Alexandru Darie e o uriașă dezlănțuire de forțe, din care nu lipsește nimic. Totul e construit cât mai realist, luptele se dau în fața ta, la doar câțiva metri, bombele explodează acolo, oameni în flăcări traversează scena, efecte de Hollywood sunt reproduse în teatru într-un fel în care nu le credeai posibile. Sunt lacrimi, e sânge, e foc, e frică, e război. (Monica Andronescu)

Prin „Coriolanus“, spectacolul său de la Teatrul Bulandra, regizorul Alexandru Darie reînnoadă cu tradiţia marilor sale spectacole din anii ’90: vizuale, de o intensitate aproape epidermică, la scară mare şi pe teme mari. Textul lui Shakespeare indică clar duşmanul oricărei societăţi: populismul şi voinţa monstruoasă a plebei, ceea ce în epoca noastră, cu dominaţia reţelelor sociale şi aşa-zisa „democratizare“ a gusturilor, devine foarte actual. (Doinel Tronaru)

Coriolanus este un spectacol eveniment, un manifest de idei elaborat cu mijloace teatrale. Și chiar dacă poți să nu fii de acord cu aceste idei, contrazise cu argumente de tot spectrul politic de la centru spre stânga, spectacolul merită tot respectul atât pentru conținutul pe care îl poartă, cât și pentru felul coerent și plin de forță cu care transcrie acest conținut în scenă. Într-o societate pentru care ideile ar mai conta, un asemenea spectacol ar merita să genereze o dezbatere de idei în amfiteatrul mai mare al opiniei publice. (Cristina Modreanu)

“Gloata hranita gratis distruge statul”. E una dintre replicile care imi zornaie si acum in urechi, dupa o seara cu o capodopera: montarea lui Alexandru Darie a lui Coriolan. (Lucian Mândruţă)

PE LACUL AURIU

PE LACUL AURIU
de Ernest Thompson
Traducere: Radu Beligan și Liviu Dorneanu
Adaptare: Dinu Cernescu

 

Distribuția
 
Tom: Virgil Ogășanu
Kate: Valeria Ogășanu
Claudia: Ana Ioana Macaria
Bill: Lucian Ifrim
Billy: Alin Potop

Regia artistică: Dinu Cernescu
Scenografia: Maria Miu
Asistent regie: Cătălina Baciu
Ilustrație muzicală: Vasile Manta

Sufleor: Liana Ornea
Regizor tehnic: Mihaela Oance

IMG_1650
IMG_1783
IMG_2011
IMG_2181
IMG_2550
IMG_2562
IMG_2847
1/7 
start stop bwd fwd

Data premierei: 3 iunie 2017

Durata spectacolului: 1.40h

Doi bătrâni, o casă și un lac. Superficial doar atât conține piesa.
Când însă intri în spațiul ei interior, descoperi cât de bogată este.
De 50 de ani Kate îl iubește pe Tom, bărbatul ei; Claudia, fiica lor, luptă pentru dragostea lui Tom care ar fi dorit un băiat. Billy, copilul bezmetic al lui Bill caută și el dragostea familiei lui.
Bill se va căsători cu Claudia și toate conflictele se vor liniști, acolo, la malul lacului.
Spectacolul nostru se vrea o oază de zâmbete, de dragoste și de liniște într-o lume anormală care ne înconjoară.
În final cred că toți am dori să rămânem acolo, pe malul lacului auriu. (Dinu Cernescu)

Loreta Popa: Am văzut „Pe lacul auriu” la Teatrul Bulandra chiar în seara premierei, și poate pentru prima dată după mult timp am simțit că mă întorc acasă. Am simțit harul lui Dinu Cernescu, la fel cum am văzut lacrima de fericire din colțul ochiului lui Ducu Darie la finalul spectacolului. Sala era realmente cucerită. M-am bucurat că am respirat pentru câteva ore aerul unui câmp încărcat de florile creației.

Horia Ghibuţiu: Piesa „Pe lacul auriu”, care a avut premiera la Teatrul Bulandra spre finalul actualei stagiuni, în regia venerabilului Dinu Cernescu (marele om de teatru merge pe 82 de ani), e o melodramă de familie care merge direct la sufletul publicului.

Răzvana Niță: Toată gama pe care Valeria şi Virgil Ogăşanu o experimentează cu succes – de la cinism la iubire necondiţionată, de la bombănit-mormăit la seducătorul acord – emoţionează şi reprezintă marele câştig al spectacolului. Această sinceritate senină, această simplitate asumată, această nostalgie care ţine şi de preaplinul vieţii dar şi de iminenţa şi discreţia sfârşitului construiesc un pod solid între scenă şi sală.

Ileana Lucaciu: “Pe lacul auriu” este spectacolul așteptat de publicul sătul de mizeria din jur a realității, o reprezentația amuzantă și emoționantă despre noi și familiile noastre. Teatrul “Bulandra” va înregistra și prin acest spectacol de “teatru adevărat” din zona comediei, un număr record de reprezentații.

MACBETH

Macbeth


de William Shakespeare

Traducerea Horia Gârbea

Regia MICHAL DOCEKAL

Dramaturgia Daniel Pribyl

 

MARMURĂ

marmura
MARMURĂ

de IOSIF BRODSKI
Traducerea de Maşa Dinescu

Regia YURI KORDONSKY

THE BACH FILES

The Bach FilesO noua productie
Bulandra per Musica!
Premiera extraordinara in cadrul Festivalului George Enescu 2015
Un spectacol de Alexandru Darie

The Bach Files

Muzica Adrian Enescu pe teme de J.S.Bach
Scenografia Octavian Neculai
Cu: Zoli Toth Project

OMUL CEL BUN DIN SECIUAN

Omul cel bun din Seciuan


de Bertolt Brecht
Traducerea și adaptarea: Andrei Șerban și Daniela Dima

Coregrafie și instructaj actoricesc: ANDREI ȘERBAN

IVANOV

IMG_6005


IVANOV
de A. P. Cehov
Traducere Dana Dima
Adaptare scenică Andrei Şerban

MĂSCĂRICIUL

01


MĂSCĂRICIUL
după A. P. Cehov

Traducerea textelor: Izolda Vârsta

O SCRISOARE PIERDUTĂ

oO SCRISOARE PIERDUTĂ

de Ion Luca Caragiale

OSCAR ŞI TANTI ROZ

1oscsiroz
OSCAR ŞI TANTI ROZ

dupa Eric-Emmanuel Schmitt
Traducerea: Paola Bentz-Fauci