ŞARPELE ÎN IARBĂ

ŞARPELE IŽN IARBĂalt

de Alan AYCKBOURN

Regie:
Emil Hostina
Scenografie:
Letitia Barbuica

Data premierei 28 noiembrie 2012

Durata spectacolului: 1h10 fără pauză

 

Distribuţie:

Annabel Ioana Abur
Miriam Anca Androne
Alice Iulia Lumanare

Costume: Anca Androne

Light designer: Alexandru Darie

Traducere: Bianca Oana

Machiaj: Diana Ionescu

 

"Totul se petrece in grădina din spatele casei, o casă pe care o putem presupune incărcată de istorie. Fie şi de istoria de scurtă durată, dar crudă, a unei generaţii.
Amintirea unui tată bantuie emoţiile revederii dintre cele două surori, diferite şi atat de asemănătoare in suferinţele lor. Harta simplă şi decis orientată, imaginată de autor pentru scrierea sa, ermetizează locul dezvăluirilor (al prezentului) intre un teren de tenis părăsit şi spatele casei imbătranite, simplificand dar şi amplificand liniile de energie teatrală care acumulează, pe alocuri, incărcături specifice tragediei.
Ajungand la o inţelegere de acest fel de simplitate, incursiunea in acest teritoriu dramatic a devenit o ocazie de trezire a acelor arhetipuri care intreţin subteran teatraliatea modernă sau veche fără deosebire.
Cele trei actriţe işi asumă cu devotament şi cu multă autocruzime, rolurile, deloc uşoare, deloc comode.
Nu poţi să nu te simţi norocos şi privilegiat, asistand la atat de mult talent şi la atat de multă, smerită, nevoie de dăruire.
"

Emil Hoştină

"Şarpele in iarbă" este o istorie surprinzătoare, un aliaj puternic de emoţie şi cinism, un thriller impur in care işi fac loc şi momentele de un umor fin, un spaţiu in care coexistă fericit elementul psihologic, frustrarea, neamplinirea, slăbiciunea, teroarea dar şi crunta strategie, crima cu sistem, maleficul. Tot ceea ce se intamplă pe scenă e fascinant, seducător, răscolitor.

Răzvana Niţă

Nu poţi să nu te simţi norocos şi privilegiat, asistand la atat de mult talent şi la atat de multă, smerită nevoie de dăruire.
metropotam.ro

1
1sarpele
2_mg_0224
3_mg_0248
final-2
final-2a
final-4
final-5
sarpele-in-iarba-var-2blndrmic
1/9 
start stop bwd fwd

Spectacolele Teatrului Bulandra se adreseaza persoanelor cu varsta de peste 14 ani