DUMNEZEU IUBESTE

DUMNEZEU IUBESTEalt

de Zlata Demina

regia Ioana Petre


Data premierei: 6 februarie 2014

Durata spectacolului: 1h20 fără pauză

 

Distributie:
Ana Ioana Macaria - Olga
Ilinca Hărnuţ - Lena
Cătălina Bălălău - Rita
Oana Popescu - Galea
Filip Panait - Asistentul

Scenografia - Vlad Turturică
Costume - Doina Pop
Light Design - Alexandru Darie
Mişcare scenică - Mihaela Culda

Traducere - Elvira Rambu

 

IŽn Rusia. O maternitate care ar putea fi oriunde.
Patru femei ajung colege de salon.
Patru femei din lumi diferite, care nu s-ar intersecta nicicand.
Patru femei traversează unul dintre cele mai importante momente din viaţa lor impreună, izolate intr-un mediu ostil.

 

Spectacolul "Dumnezeu iubeşte" pe textul autoarei Zlata Demina, te cucereşte prin valoroasele partituri interpretate cu credinţă şi sensibilitate de cele patru tinere actriţe, secondate de Filip Panait, în rolul asistentului, prin alternarea momentelor de un tandru lirism cu accentele comice şi cu cele acut disperate, şi, nu în ultimul rând datorită unor frumoase imagini cu conotaţie simbolică (pătura care le acoperă pe toate patru, făcând sa pară că e vorba de o singură, „completă” femeie sau Rita plimbând pe deasupra „formelor de relief” ale aşternutului, un minuscol cărucior).

"Dumnezeu iubeşte" este o poveste tulburătoare despre sacrificiu, credinţă, înţelegerea şi asumarea unei meniri pe lume, maternitate, feminitate, păcat, moarte. (Razvana Nita)

 

Dumnezeu iubeşte este un spectacol puternic şi răscolitor despre feminitate şi despre supravieţuirea în acest „spital“ care este societatea contemporană est-europeană. (Oana Stoica)

Un spectacol excelent, profund politic prin explorarea intimității relațiilor umane, într-un spital în care viața se luptă să trăiască. Un spectacol despre maternitatea vulnerabilizată social și despre un sistem medical făcut terci. Ioana Petre este o regizoare de mare forță analitică și de rară subtilitate. (Mihaela Michailov)

Spectacolele Teatrului Bulandra se adreseaza persoanelor cu varsta de peste 14 ani