LEAR(A)

Miercuri 4,Joi 5, Vineri 6 iulie, la Sala Toma Caragiu, ora 19.30

TEATRUL BULANDRA prezinta

avanpremierele spectacolului LEAR(A)

in regialui Andrei Serban - o noua adaptare dupa William Shakespeare de Daniela Dima

Cu: Mariana Mihut, Dana Dogaru,Dorina Chiriac, Virginia Mirea, Ioana Macaria, Ioana Pavelescu, Rodica Lazar, Cosmina Stratan, Emilia Bebu, Manuela Ciucur, Maria Obretin

Decor: Dragos Buhagiar   Costume:Lia Mantoc si Nina Brumusila


 ANDREI SERBAN:

Nu Lear, ci LEAR (A)

TOT CU FEMEI, DAR ALTFEL... Este un spectacol nou, caruia o să-i spunem LEAR(A). M-am gandit să-l fac mult mai intim, într-un spatiu mai mic. Am vrut sa reduc LEAR la esenta lui. In spectacolul nou, textul este concentrat si va fi jucat fara pauza.

REGELE LEAR e o piesă uriasa si inepuizabila. E o piesa care-ti scapa printre degete, e ca o simfonie de Beethoven. O poti pune in scena de zeci de ori si tot sa ramana laturi neexplorate. O fac acum, a doua oara,si nu pot decat sa sper ca vom reusi sa o intelegem mai adanc. Traim intr-un moment cumplit in societatea romaneasca, in cultura e acum un fel de mineriada si cred ca e foarte multa nevoie de un spectacol dupa Shakespeare care sa atinga zone de verticalitate. E la moda sa-l cobori pe Shakespeare in mizeria noastra morala, in noroi. Iar eu incerc sa ma opun acestei tendinte cu tot ce am mai bun in mine. Sigur ca in orice text al lui Shakespeare sunt si aceste zone, dar trebuie sa vedem in primul rand extraordinara nazuinta spre spiritualitate care exista in ele.


Cu Spectacolul LEAR(A) in regia lui Andrei Serban se va inaugura în octombrie2012 noul spaţiu studio la Sala Toma Caragiu pentru creaţiile marilor artisti!

Spectacolele Teatrului Bulandra se adreseaza persoanelor cu varsta de peste 14 ani