CUTIA PANDOREI

Cutia Pandorei

de Katalin Thuroczy
Traducerea: Anamaria Pop
Cu: Mariana Mihuț şi Șerban Pavlu
Scenografia: Andrada Chiriac
Regia, ilustrația muzicală și lighting design: Felix Alexa

Fotografii: Mihaela Marin

 

1
2-1024x683
3-1024x680
4-1024x681
5-1024x680
6-1024x681
7-1024x680
8-1024x682
91-1024x677
1/9 
start stop bwd fwd

Data premierei: 11 decembrie 2015

Durata spectacolului: 1h 20 fără pauză

 

Un spectacol tulburător, o comedie neagră plină de suspans, stări emoționale extreme și un final surprinzător.
 
O incursiune fascinantă în universul interior al unor personaje ce trec cu dezinvoltură de la candoare la cruzime, de la tandrețe la crimă.
 
Un spectacol despre iluzia fericirii, ce îi prilejuiește Marianei Mihuț un recital de excepție.
 
Katalin Thuroczy este o cunoscută autoare maghiară. A scris peste 50 de piese de teatru, traduse în toată lumea. A scris scenarii de film și televiziune și a primit numeroase premii prestigioase în Ungaria și în străinătate.
 
Felix Alexa: «M-au atras întotdeauna actorii pasionali, care se consumă intens pe scenă, la fiecare repetiţie. Actori care se dăruiesc cu voluptate, fără să se menajeze. Dar şi texte care să le prilejuiască unor astfel de actori cu posibilităţi nebănuite, roluri care să fie nu numai suprinzătoare, dar şi repere pentru un fel de a înţelege profund teatrul. Teatrul ca mod de a trăi intens.
 
Mariana Mihuţ este o astfel de actriţă, un artist complex, care te poate surprinde la fiecare repetiţie cu noi nuanţe, cu o privire, cu o explozie neaşteptată de energie sau alteori cu tristeţea cea mai adâncă, exprimată însă atât de subtil.
 
Pentru ea am ales să montez „Cutia Pandorei”, un text ce jonglează permanent cu nuanţe de umor negru şi multiple stări sufleteşti.
 
Alături de ea, un actor de forţă al tinerei generaţii, Şerban Pavlu, pe care mă bucur că, acum foarte mulţi ani, îl debutam la TNB, încă student, care mă surprinde şi acum cu talentul şi maturitatea sa.
 
Alături de aceşti actori minunaţi am explorat în timpul repetiţiilor zone paradoxale ale reacţiilor umane.
 
„Cutia Pandorei” este un spectacol al emoţiilor profunde şi al stărilor sufleteşti extreme. Un amestec de umor şi disperare. Un strigăt în neant… »

 

Ileana Andrei: Felix Alexa aduce pe scenă un cuplu inedit, savuros, cu o chimie foarte interesantă în „Cutia Pandorei”, cel mai recent spectacol montat la ARCUB. Mariana Mihuţ şi Şerban Pavlu se întâlnesc într-o comedie neagră spumoasă, într-o poveste tragicomică, spusă cu mult umor de calitate, despre frustrări, despre iubire, despre trecut şi despre noi începuturi. Spectacolul este un recital actoricesc extraordinar, o demonstraţie consistentă de talent şi experienţă de scenă, care bucură publicul, pentru că cei doi actori se completează minunat şi pentru că nu fac rabat de energie şi expresivitate.

Alina Epingeac (Yorick): „Cutia Pandorei” este o comedie neagră la care ai toate motivele să râzi, dar şi toate motivele să te emoţionezi. Este un spectacol tonic – combinaţia fericită şi inteligentă dintre umorul de calitate şi dramă atât cât să potenţeze o poveste de viaţă uşor de asimilat. Deschizi capacul şi priveşti din siguranţa locului din sală darurile din cutie. Iar la final, semnul speranţei va fi un zâmbet larg.

Ileana Lucaciu: Felix Alexa (regia, ilustrația muzicală, lighting design) ca un rafinat meșteșugar, construiește un spectacol captivant prin punerea în valoare a harului marii artiste Mariana Mihuț în compania unui actor dodat cu multiple capacități, Șerban Pavlu. Într-un ritm alert ce taie respirația privitorului, concepe fiecare scenă încărcată de suspans, fie pe linie comică, fie pe cea dramatică. Spectacolul te obligă să îl mai vezi odată pentru a îl savura și descoperi noi aspecte din tumultoasa sa desfășurare.

Monica Andronescu: Ca o lecție de egoism candid, „Cutia Pandorei” e unul din acele spectacole necesare și riguros construite, de care publicul are nevoie oricând. O simplă poveste de viață…
 

Spectacolele Teatrului Bulandra se adreseaza persoanelor cu varsta de peste 14 ani