CĂSĂTORIA

ansamblu2

 

CĂSĂTORIA
de Gogol

O întâmplare absolut incredibilă în două acte
Traducerea de Lucia Demetrius, revizuită de Izolda Vârsta

 

Data premierei: 20,21 septembrie 2003

Durata spectacolului: 2h30min, cu pauză (20.30)

 

AGAFIA TIHONOVNA, fiică de negustor, fată de măritat Andreea Bibiri / Anca Androne
ARINA PANTELEIMONOVNA, mătuşa Dana Dogaru
FIOKLA IVANOVNA, peţitoare Mariana Mihuţ
PODKOLESIN, funcţionar de gradul al 7-lea Cornel Scripcaru
KOCIKARIOV, prietenul lui Răzvan Vasilescu
IVAN PAVLOVICI OMLETĂ, şef de departament Doru Ana
ANUCIKIN, ofiţer de infanterie în rezervă Ionel Mihăilescu
JEVAKIN, marinar Victor Rebengiuc (nominalizare Uniter 2004 pentru cel mai bun actor în rol secundar)
PANTELEIEV, furier Marius Chivu
DUNIAŞKA, fata în casă Ana Ioana Macaria
STEPAN, servitorul lui Podkolesin Şerban Pavlu

Regia: Yuri Kordonsky
Decoruri: Mihai Mădescu
Costume: Maria Miu

Asistent regie: Anca Sigartău

Fotografii de Paco Pascal Pamfil.

Fotografii de calitate tipografică gasiţi la http://presa.bulandra.ro

 

Cum spun (...)  Kordonskiy şi actorii lui această poveste e o lecţie de teatru de public de cea mai bună calitate, cum atât de rar poţi vedea în Capitală; se râde cu lacrimi şi sughiţuri la Căsătoria. (...) Dincolo de orice sunt însă performanţele tuturor şi fiecăruia dintre actori, pentru care lucrul cu Yuri Kordonski pare a fi o întâlnire binecuvântată de zeii scenei. (Iulia Popovici)

O căsătorie anunţată, o fată de măritat şi mai mulţi pretendenţi care se ceartă pentru mâna fetei, iar cea care trebuie să lămurească situaţia este o peţitoare. O analiză comică despre schimbarea care se produce în viaţa fetelor în momentul măritişului. Încercarea de a-şi găsi „alesul” potrivit naşte disperarea - iată o problemă a fetelor din toate timpurile şi toate locurile.

Acest regizor cu imaginatie si gîndire treaza, împreuna cu legendara trupa a nu mai putin legendarului teatru românesc de prim-rang european, a reusit sa realizeze un spectacol substantial si care tine, tot treaza, si atentia publicului pe parcursul celor trei ore cît dureaza. (Ion Parhon - Romania Libera) Citeste tot articolul

Căutarea partenerei sau partenerului îşi are în Căsătoria un filon comic, e adeseori satirizată, dar în subtextul ei, ascunde tristeţea celui singur, impresionant subliniată de viziunea regizorală. (Ileana Lucaciu - Timpul Liber) Citeste tot articolul

Cel mai frumos moment al piesei este... atmosfera însăşi. Momente de fast-forward carnavalesc şi limbaj comic sunt contrapunctate de digresiuni lirice pe o muzică aşa cum numai ruşii ştiu a (s)pune. (Oana Gaina)

Un mare spectacol romanesc, cu actori de prima marime, a fost prezentat luni seara la Festivalul de Teatru de la Caracal: 'Casatoria' de Gogol, in regia lui Yuri Kordonsky. Aceasta productie de la 'Bulandra' a inspirat sentimente de veneratie pentru artistii din distributie, care au jucat cum stiu ei mai bine, pana la sacrificiu, asa cum o fac intotdeauna in numele artei. (Maria Sarbu)

La “Căsătoria” am rîs cu lacrimi, m-am bucurat pentru plăcerea formidabilă a actorilor de a juca spumos şi, în acelaşi timp, incredibil de riguros. Am văzut cu ochii mei, iarăşi, miracolul coexistenţei unui regizor cu o trupă într-un interval binecuvîntat. Am simţit cum legătura aceasta, între Yuriy Kordonskiy şi cei cîţiva actori ai Teatrului Bulandra aflaţi în distribuţie, este definitivă. Am simţit că ea are dimensiuni de o mare profunzime, dar, mai ales, că este umană şi tandră. Chestiunea asta ne iese tot mai rar în teatru. Ca şi în viaţă. (Marina Constantinescu)

Daca vreti sa aflati ce inseamna, cu adevarat, arta actorului, mergeti sa-l vedeti pe Rebengiuc in Casatoria. (Alice Georgescu)

 

ansamblu
ansamblu2
ansamblu3
bibiri_chivu
bibiri_vasilescu_scripcaru
chivu_ana_rebe_mihailescu
mihut_scripcaru_vasilescu
scripcaru_mihut2
victor_rebengiuc
1/9 
start stop bwd fwd

Fotografii de Paco Pascal Pamfil.

Spectacolele Teatrului Bulandra se adreseaza persoanelor cu varsta de peste 14 ani