AZILUL DE MOARTE

de GEORGES CONTAMIN

traducere VIOLETA POPA

Atenție! Spectacolul conține efecte sonore puternice.

Data premierei:

Durata spectacolului:
1 oră şi 30 minute

            Regizorul Alexandru Dabija revine la Bulandra cu provocatoarea comedie polițistă Azilul de moarte de Georges Contamin, montată în premieră națională. Un spectacol plin de suspans, care amintește întrucâtva de piesa lui Gorki, doar că de data asta abandonații lumii nu acceptă să meargă blând spre „noapte“, ca-n poemul lui Dylan Thomas, ci se bucură zgomotos de viață. Până într-o zi când, în azilul plin de personaje efervescente și de povești fascinante, încep să se petreacă tot felul de lucruri necurate.

            Dar chiar dacă moartea pare că pândește la fiecare pas sau... polonic de supă, rezidenții azilului, cu farmecul lor mucalit, cu umor, sarcasm și o incredibilă poftă de viață, profită de noua aventură să se implice într-un thriller palpitant, în care nimeni nu știe care va fi următoarea victimă. Iar apariția polițiștilor pare să încâlcească și mai mult lucrurile, într-un mod încântător pentru unii și înspăimântător pentru alții.

            Azilul de moarte este un policier deștept și plin de umor, dar și o comedie cu accente sociale – un spectacol despre prejudecăți, oameni aflați la limită, jocuri ale minții, dar mai ales despre cum nimic nu e niciodată ceea ce pare.

            Dar este, mai ales, o meditație, amuzantă și profundă, despre ce înseamnă să trăiești, cu ironie, la marginea pericolului și despre care sunt adevăratele victime ale lumii în care trăim.

ANDREI HUȚULEAC (Laurent Pruvost)

MIHAI BISERICANU (Gilbert Parouti)

RODICA LAZĂR (Laurence Duriez de Foll)

MARIA VERONICA VÂRLAN (Magalie Deswaert)

IOAN PARASCHIV (Remy Deswaert)

CAROL IONESCU (Cedric Barbier/Jean-Philippe Bustaman)

DANA DOGARU (Regine Verbruge)

ANTOANETA ZAHARIA (Arlette Copaert)

CAMELIA MAXIM (Margot Vanbeveren)

RADU AMZULESCU (Alphonse Guerdin)

MANUELA CIUCUR (Josephine Vankelst)

 

Regie ALEXANDRU DABIJA

Decor NINA BRUMUȘILĂ

Costume MARIA MIU

 

Regie tehnică ALINA MANU

 

foto ANASTASIA ATANASOSKA

AFIȘ AZILUL DE MOARTE 4