“DINCOLO DE CORTINĂ”

Un proiect susținul de Primăria Capitalei pentru stimularea interesului tinerei generații pentru valorile artistice autentice și pentru manifestările culturale contemporane.

Pe parcusul întregii stagiuni, elevii liceelor din Capitală, în baza unui parteneriat încheiat cu Teatrul Bulandra, vor avea ocazia de a se întâlni “dincolo de cortină”, la finalul spectacolelor selectate, cu actorii pe care au avut ocazia să îi urmărească pe scenă.

 

În aceste contexte neconvenționale, are loc un dialog deschis despre specificul meseriei de actor, despre fenomenul teatral, despre relevanța pasiunii și a vocației în cristalizarea opțiunii profesionale și, nu în ultimul rând, despre beneficiile sociale pe care le asigură unui tânăr un capital cultural consistent.

 

Vlad Zamfirescu, manager al Teatrului Bulandra:

“Cred că teatrul, instituțiile culturale în general, au responsabilitatea de a merge spre tineri, de a-i căuta, de a le vorbi în interesul lor. Nu e deloc suficient să rămânem în sală și să ne plângem că tinerii stau pe TikTok și nu mai fac diferența între artă și kitsch. Sunt convins că, dacă noi avem deschiderea să le dezvăluim secretele meseriei noastre, vor avea și ei curiozitatea de a ne cunoaște. Sper că vor participa la proiectul nostru atât liceenii deja pasionați de fenomen, cât și cei care, poate, cu această ocazie, vor intra, în premieră absolută, într-o sală de teatru. Mulțumesc profesorilor care își vor încuraja elevii să ne treacă pragul. Am încredere că și alte teatre se vor implica în acest proiect.”

Colegiul Național Sfântul Sava – mai 2023

Școala 124 – mai 2023

Liceul Teoretic C.A. Rosetti – aprilie 2023

Școala Centrală – aprilie 2023

Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta – martie 2023

Colegiul National Mihai Eminescu – februarie 2023

Liceul Teoretic  Dante Alighieri – ianuarie 2023

Colegiul National Aurel Vlaicu – ianuarie 2023

Colegiul National Gheorghe Sincai – decembrie 2022

Liceul Teoretic Bilingv George Cosbuc – decembrie 2022

Colegiul National Aurel Vlaicu – noiembrie 2022

Colegiul National Elena Cuza – noiembrie 2022

Colegiul National Cantemir Voda – octombrie 2022